ANBI Status
De Belastingdienst merkt de Stichting Koorschool Noord Nederland aan als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Het voordeel daarvan voor donateurs is dat u uw gift(en) geheel of gedeeltelijk in aftrek kunt brengen op uw belastbaar inkomen/winst. Het voordeel voor de stichting is dat over ontvangen giften en nalatenschappen geen schenk- of erfbelasting is verschuldigd. Elk bedrag dat u de koorschool schenkt, kan dan ook volledig worden besteed aan de muzikale ontwikkeling van getalenteerde jonge mensen en de ontwikkeling van koorzang. Zie toelichting.
In het kader van de wettelijke verplichtingen aan ANBI erkende stichtingen geven we u de volgende informatie:
- Stichting Koorschool Noord Nederland, Oudgenoegstraat 28, 9301 GC Roden
- Repetitieadres: Doopsgezinde kerk, Padkamp 2B, 9301 AX Roden
- E-mail: penningmeestersknn@rodengirlchoristers.nl; info@rodengirlchoristers.nl
- Handelsregister: Kamer van Koophandel Meppel, 41019825
- ING-bank: NL74 INGB 0003 156 135
- Bestuurders:
– Voorzitter: C. Bakker
– Secretaris: B. Wijnalda
– Penningmeester: B. Hollander - Doelstelling ANBI, volgens artikel 2 van de Statuten:
– Het bevorderen van de koorzang in de meest uitgebreide zin van het woord.
– Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.
– De Stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het in stand houden van de Roden Girl Choristers en het eventueel oprichten en in stand houden van meerdere andere koren. - Korte omschrijving doelstelling:
De Koorschool zet zich in voor de muzikale ontwikkeling van getalenteerde jonge mensen en stelt zich ten doel om kinderen, jongeren en volwassen kennis te laten maken met klassieke muziek, in het bijzonder de koorzang. Kwaliteit is daarbij de kern, waarbij wordt gestreefd naar het musiceren op hoog niveau. De koorschool streeft ernaar onderscheidend te zijn, ontwikkelingsgericht te werken met een groot commitment van ouders en anderen. - RSIN : 8015.47.179
- Financiële verantwoording: De volgende financiële informatie over het voorbije boekjaar kunt u hieronder vinden. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u zich rechtstreeks richten tot de penningmeester van het bestuur.
– De balans per 31 december
– De staat van baten en lasten
– De toelichting op balans en staat van baten en lasten
Hoofdlijnen van het beleidsplan 2021-2026
De Koorschool Noord Nederland herkent zich in de volgende vier kernwoorden:
KWALITEIT: dit is de eerste sleutelwoord binnen de activiteiten van de koorschool. De koorschool streeft naar het bereiken van (minimaal) en semiprofessioneel niveau van musiceren. We willen getalenteerde kinderen daarmee de gelegenheid geven zich op muzikaal gebied optimaal te ontplooien.Een eventuele doorstroming naar het conservatorium moet zonder haken of ogen kunnen verlopen. Het waarborgen van deze kwaliteit vereist een voortdurende alertheid.
ONDERSCHEIDEND: de koorschool onderscheidt zich door vast te houden aan de Anglicaanse traditie. Dit uit zich in repertoire, klankopbouw van het koor, presentatie en stijl. De Roden Girl Choristers is geformeerd naar Engels voorbeeld. Het is belangrijk om deze traditie vast te houden en te voeden door regelmatig naar Engeland te gaan om zich daar te voeden aan de bron.
ONTWIKKELINGSGERICHT: de koorschool heeft voor het opleiden van jongens en meisjes een eigen methode opgezet: ‘Een leven lang zingen’. We willen graag grote groepen jongens en meisjes binnenhalen die als cymbalist aan de opleiding beginnen. Getalenteerde cymbalisten kunnen doorstromen naar het opleidingskoor van waaruit een verdere selectie plaatsvindt naar het concertkoor. Gedurende hun tijd in het opleidingskoor vervolgen de meisjes de opleidingsmethode en proeven ze alvast aan het meezingen in het concertkoor.
BETROKKENHEID EN INZET: we hechten veel waarde aan onderlinge betrokkenheid van alle choristers en hun ouders. Dit is nodig om het hoge ambitieniveau te kunnen realiseren. De koorleden kunnen zo in een veilige omgeving hun talenten optimaal tot bloei laten komen, binnen een context die door vele vrijwilligers (met name ouders) samen met de professionele artistieke leiding wordt gecreëerd.
Beloning bestuur en artistieke leiding
- Geen van de bestuursleden of de vrijwilligers ontvangt een beloning
- Er is geen personeel in dienst
- De artistieke leiding, dirigenten en zangdocenten ontvangen als zzp’er een beloning op basis van de concerten, lessen en repetities die zijn verzorgd
- De organist ontvangt een vast bedrag per concert
- De zakelijk leider ontvangt slechts een vergoeding voor gemaakte kosten
- Er is een vergoedingsregeling voor gemaakte reiskosten
- Ook andere gemaakte out-of-pocket kosten kunnen worden gedeclareerd
- De administratie wordt onbezoldigd gevoerd door een administratief medewerker die verbonden is aan de koorschool
- Jaarlijks wordt de financiële verantwoording samengesteld door een accountantsorganisatie
Inkomsten / uitgaven / activiteiten
De Stichting Koorschool Noord Nederland kent vijf bronnen van inkomsten:
• Opbrengsten uit concerten
• Contributies
• Zanglessen
• Donaties
• Subsidies
Kosten worden gemaakt voor:
• Inzet van artistieke leiding, dirigent, organisten en zangdocenten
• Huisvestingskosten; o.a. huur van de Doopsgezinde Kerk in Roden
• Vervoer
• Organisatie van concerten (huur, advertenties, uitbesteed werk, pr, social media)
• Kantoorkosten
• Algemene zaken